GUARDIANS DE FONS SALUTIS
Enhorabona, has trobat la secció secreta sobre els guardians de Fons Salutis!!!

Baguira: Es tracta del principal guardià. És l'encarregat de mantenir el convent net de tot tipus de plagues. Ha aconseguit exterminar totes les rates i ratolins que hi havia dins el monestir. Malgrat la seua ferocitat contra les invasions, és molt dòcil amb els humans. Si visites el convent t'acompanyarà allà on vages. Li encanta estudiar amb els monitors a l'aula d'estudi. Quan veu que hi ha algú estudiant no dubta en apropar-se a la finestra i miolar fins que li obrin i el deixen entrar. Actualment es troba en parador desconegut.
Sombragris: És la companya de Baguira. També li encanta caçar rates. Aquesta gata és molt més tímida que Baguira, i si t'acostes fugirà ràpidament. Ha tingut dos camades de gatets des que es troba vigilant el convent. La primera va ser amb Baguira, i tingué 5 gatets, dels quals encara es troben al monestir Gocu i Síndrome. La segona no sabem amb qui la va tenir, però el resultat van ser tres gatets que van ser donats.

Rallanegra: És un gat foraster, i rival de Baguira, que es dedica a furtar menjar i a boicotejar la relació de Baguira amb Sombragris. Actualment fa temps que no se sap res d'ell. Qui sap què estarà tramant...


Maribel: És tracta de l'amo de la granja. Aquest ànec, mascle malgrat el seu nom, és qui cuida de les gallines de la granja del convent. És molt autoritari i tots els animals li tenen por, fins i tot les cabres que hi havia, a les quals portava a ratlla.


Gocu: És un dels fills de Sombragris que més va durar vivint al monestir, juntament amb la seua germana Síndrome. Era bastant sociable, igual que el seu pare Baguira, però no tant, ja que no molestava els estudiants. Un dia va decidir marxar del convent, per independitzar-se i provar la vida salvatge dels carrers. De tant en tant, se'l veu per allí, quan torna a visitar sa mare i la germana, que encara romanen vigilant el monestir.

Síndrome: Una de les filles de Sombragris i germana de Gocu. Quan va nàixer estava malalta, d'ací el seu nom, però va ser salvada per dos monitors que tots els dies anaven a estudiar i aprofitaven per donar-li la medecina. Com que estava molt roïna i li obligaven a prendre-la, quan ja es va curar, va desenvolupar una gran por cap a les persones, i per això ara és impossible acostar-se a ella, ja que eixirà fugint. No és conscient de què li salvaren la vida... No obstant això, és una gran caçadora, i actualment encara viu al monestir protegint-lo dels ratolins.
Nit de tendes: Aquest aneguet va nàixer durant una nit de tendes, d'ací el seu nom. Al principi estava un poc coixet, però a mesura que creixia anava curant-se, fins que ja caminava bé. Era molt sociable i sempre feia cas. Fins i tot ens acompanyava pel carrer quan anàvem de Fons Salutis a l'escola i tornàvem. Li encantava nadar, juntament amb el seu germà Nit de cine. Actualment, no se sap on està, ja que ens el van furtar.

Sensenom: És la substituta de Baguira. No se sap d'on ha eixit, però la van trobar amb els seus fillets al piset de la casa de Fons Salutis. Tots van ser adoptats i ella es va quedar per cuidar el monestir. És molt carinyosa amb els humans, i tan bon punt entres al monestir, ix a saludar-te. També t'acompanyarà allà on vages, igual que feia Baguira. No obstant això, no vos deixeu enganyar, ja que és una gran caçadora, i a banda de ratolins també atrapa i es menja tot tipus de pardals, excepte a les gallines, a les quals cuida i allibera de tant en tant obrint-los la gàbia, però quan vols tancar-les, també col·labora i les guia fins el corral. No es duu gens bé amb les seues companyes de monestir, Sombragris i Síndrome, i si es troben, començaran a discutir.La Gocu: És una gata forastera que entra a furtar menjar. Pels seus colors, és molt fàcil confondre-la amb Gocu, d'ací el seu nom, tal i com els passava als monitors fins que s'adonaren que en realitat era femella. No es duu gens bé amb la resta de gates del monestir, sobretot amb Sensenom, amb la qual té constants baralles.